İzmir'de Yök Protestosunda Olaylar Çıktı

Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto etmek amacıyla Ege Üniversitesi'nde izinsiz gösteri yapmak isteyen bir grup...

Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto etmek amacıyla Ege Üniversitesi'nde izinsiz gösteri yapmak isteyen bir grup sol görüşlü öğrenciye polis müdahale etti.

6 Kasım 1981 yılında kurulan YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek isteyen bir grup sol görüşlü öğrenci, saat 12.00 itibari ile Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Fakülteden yürüyerek kampüs içerisinde bulunan çarşıda basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere, izinsiz gösteri yaptıkları gerekçe gösterilerek güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi. Öğretim görevlileri ve üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler ve ekipler arasında gerginliğin yatışması adına bir süre görüşme sağlandı. Kısa süren uzlaşma diyaloglarından umduklarını bulamayan öğrenciler, protestonun anayasal hakları olduğunu belirterek polis barikatını aşmak istedi. Bunun üzerine tazyikli su, biber gazı, plastik mermi ve cop kullanılan müdahalede, öğrenciler de taşlı saldırıyla karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Ziraat Fakültesi yakınlarında yaşanan olaylarda, öğrencilerin eylemlerini devam ettirmek istemeleri üzerine, ekipler ve öğrenciler arasında kovalamaca yaşandı. Edebiyat Fakültesi’ne giriş yaparak kendilerini koruma altına alan öğrencilerden bazılarının, biber gazından etkilendikleri dikkat çekti. 30'a yakın gözaltının yaşandığı olaylarda 2 polisin yaralandığı ve yapılan aramalar sonrasında bir kuru sıkı tabancanın da ele geçirildiği öğrenildi.

Üniversitede ekiplerin bekleyişleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: