İzmir'de zabıtanın Kordon denetiminde gerginlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 1. Kordon'daki kafeterya ve eğlence merkezlerini denetledi. Polis desteğindeki denetimlerde,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 1. Kordon'daki kafeterya ve eğlence merkezlerini denetledi. Polis desteğindeki denetimlerde, yönetmeliğe aykırı düzenlemelere müdahale edildi. Can güvenliğini tehdit ettiği ileri sürülen ve görüntü kirliliğine sebep olan tente uzantıları sökülürken belirlenen alanların dışına yerleştirilen masa ve sandalyelere de el koyuldu.
Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Çevik Kuvvet polisiyle birlikte sabah saatlerinde 1. Kordon'a gitti. Burada uzun süredir tartışma konusu olan çardak ve tenteleri denetleyen ekipler, Gündoğdu Meydanı ile Alsancak Limanı arasında kalan bölümündeki işletmelere yöneldi. İşletmelerin kaldırım üzerindeki kullanım alanlarında Kordon Yönetmeliği'ne aykırı olarak yaptığı düzenlemeler ortadan kaldırıldı. Birçok işletmenin tentelerine monte edilen ve çadır görünümü veren açılır kapanır perdeler ve aparatları 40 zabıta, 15 polis ve Belediye Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin operasyonuyla söküldü.
Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, tentelerdeki ısıtıcıların can güvenliği açısından tehdit oluşturduğu, ortaya çıkan çadır benzeri görüntülerin de şehir estetiği açısından olumsuzluk arz ettiğini belirterek, daha önce Kordon'daki 80 işyerine bu konuda yazılı uyarıda bulunduklarını hatırlattı. Kordon’daki görüntü kirliliğinin önlenmesi için denetimlerin süreceğini, perde ve perde aparatlarının monte edilmesi halinde yeniden söküleceğini belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz