İzmir'deki "gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında avukatları aracılığıyla tahliye isteminde bulunan 43 tutuklu sanığın talebi reddedildi.

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında avukatları aracılığıyla tahliye isteminde bulunan 43 tutuklu sanığın talebi reddedildi.

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesi ile görevli 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Atilla Rahman başkanlığında yaptığı tensip toplantısında sanıkların tutukluluk hallerine yapılan itirazları değerlendirdi.

Heyet, 43 tutuklu sanığın, avukatları aracılığıyla yaptıkları tahliye taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti, red gerekçesini tensip tutanağında şöyle belirtti:

Reklam
Reklam

"Tutuklu sanıkların tensip aşamasında var olan durumunda değişikliği gerektirir bir hallerinin bulunmadığı, devletin güvenliğine ilişkin muhtelif dereceli gizli bilgi ve belgeleri temin etme amacıyla kurulduğu iddia olunan suç örgütünün faaliyetleri kapsamında bu bilgi ve belgeleri temin ettiklerine dair iddianın varlığı, sanıkların atılı suçlamaları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin bulunması, elde edilen bilgisayarlar ve içeriğindeki özellikle Pandora veri tabanında bulunan bilgi ve belgelerin içerik ve niteliği."

Henüz tüm delillerin toplanmadığı bildirilen gerekçede, yargılama sürecinde de delil ve savunma durumlarına göre tahliyelerin yapılabileceği kaydedildi.

Heyet, tensip tutanağına dosyanın açıldığı tarihten itibaren 276 klasörden 315 klasöre ulaşıldığı da kaydedildi.

TMK 10. maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanık hakkında dava açılmıştı.

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.

Reklam
Reklam

Çete elebaşı olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "Yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlamasıyla 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: