İzmir'deki Kamu Kurumlarında Serbest Kıyafet Tartışması

İZMİR (A.A) - Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İzmir Valiliği'nin 20 Mart'ta resmi kurumlara kılık kıyafet yönetmeliğini göndermesinin 28

İZMİR (A.A) - Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İzmir Valiliği'nin 20 Mart'ta resmi kurumlara kılık kıyafet yönetmeliğini göndermesinin 28 Şubat sürecini anımsattığını, sendikanın sivil itaatsizlik eylemini kırma amacını taşıdığını savundu.

Abdurrahim Şenocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Calışan Personelin Kılık Kıyafetine dair Yönetmelik'in 1982 yılında yürürlüğe girdiğini, günümüze hitap etmediğini ve esnetilmesi gerektiğini belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların özgür kıyafet giyebilmesi için ülke genelinde topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teslim ettiklerini ifade eden Şenocak, 18 Mart tarihinde sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını, başörtüsünü çıkarıp çalışmak zorunda kalan binlerce insanın mağduriyetini ortadan kaldırmak istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İzmir Valiliği'nin 20 Mart'ta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kılık ve kıyafetlerine ilişkin bir yazı gönderdiğini ifade eden Abdurrahim Şenocak, "Valilik, 1982 yılında yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca resmi kurumlara yazı gönderdi. Bu malumun ilanı demektir. Bu yazı, sendikamızın sivil itaatsizlik eylemlerini kırma amacı taşımaktadır. Bir de bu yazı Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'na da gönderildi. Bu da çok düşündürücü. 28 Şubat sürecini anımsatan bu yazı eylem kararımızı değiştiremez" dedi.

İzmir Valiliği yetkilileri de kadın ve erkek kıyafeti tanımımın yapıldığı yönetmelik gereğince hazırlanan yazının 2007, 2009, 2010 yıllarında da tüm resmi kuruluşlara gönderildiğini bildirdi.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: