İzmir'deki meslek odaları projeleri dava etmekten vazgeçmiyor

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı odalar, İzmir'de Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı Konak Tüneli...

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı odalar, İzmir'de Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı Konak Tüneli projesini mahkemeye götürmekten vazgeçmiyor. Projeyi rantabl bulmayan oda temsilcileri, tünel güzergâhında özel araba kullanımını arttıracağı gerekçesiyle de karşı çıkıyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, “35 İzmir, 35 Proje” kapmasında geçen günlerde temelini attığı tünele karşı dava açacaklarını belirterek şimşekleri üzerine çeken TMMOB’a bağlı oda temsilcileri, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Konak Tüneli’nin sadece bir kazma vurularak temelinin atıldığını, şehre yararlı olmayacağını idida eden oda temsilcileri, “Bu tünel yapılırsa kendi talebini oluşturur. Çeşme gibi yazlık bölgelerden gelen araçlar, çevre yolu yerine daha kısa olduğu için bu güzergâhı takip eder.” dedi.
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi ise İzmir’de bitmeyen ve yarım kalmış yatırımların sorumlusunun kendileri olmadığını savundu. Çiftçi, “Değerlendirme yapmadan dava açma taraftarı değiliz. Değerlendirme sonuçları, dava açmaya doğru gidiyor. Ortada plan yok, proje yok, sadece kazma atıldı. Kazmaya mı dava açacağız? Bu plan bir gecekondudur.” şeklinde konuştu. Konak Tüneli üzerinden yürütülen tartışmaların, meslek odalarını linç kampanyasına dönüştüğünü öne sürerek, dava açılan projelerin ve yarım kalmış yatırımların sorumlusunun kendileri olmadığını söyledi. Ferdan Çiftçi, “Biz dava açmak istemiyoruz ama yaşananlar açmaya zorluyor. Bugüne kadar açtığımız davalarda da haklılığımız kanıtlandı, yoksa bugün saçma bir Kordon Yolumuz, Konak’ın göbeğinde Galeria’mız olacaktı.” dedi. İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların kendilerine ikna çağrısında bulunduğunu aktaran Çiftçi, “Bize, 'Biraraya gelelim, siz bu işten vazgeçin.' deniyor. Babamızdan kalma bir şeyden mi vazgeçiyoruz? Kamu yararı gözetiyoruz.” diye konuştu. Çiftçi, tünel güzergâhın Kadifekale heyelan bölgesinden geçtiğini, burasının aynı zamanda 3. derece sit olduğunu da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz