İzmir'deki orman yangınlarını soruşturmak için özel ekip

İzmir'de, son iki günde çıkan orman yangınlarıyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel ekip oluşturularak,...

İzmir'de, son iki günde çıkan orman yangınlarıyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde özel ekip oluşturularak, inceleme başlatıldı.
Son zamanlarda, çoğu aynı anda çıkan birçok orman yangını, sabotaj ihtimalini artırdı. Foça ilçesi Kızıldağ mevkii dikim sahası ile Kozbeyli mevkiinde, 14 Eylül 2010 tarihinde iki noktada yangın çıkmış, polis biri terör örgütü üyesi üç kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar, mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Foça'daki yangının ardından, son iki günde Bornova, Menemen ilçesi, Seferihisar ilçesinde iki ayrı nokta Bayındır, Bergama, ve Aydın Söke'de de orman yangını çıktı. Yangınların arka arkaya çıkması müdahaleyi zorlaştırırken Orman Genel Müdür Yardımcısı Doğan, Seferihisar yangınında kasıt ihtimalinin çok güçlü olduğunu belirtti. Konuyla ilgili soruşturma yürüttüklerini belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, orman yangınında sabotaj ihtimalinin araştırıldığını, bu ihtimale dair ellerinde henüz bir bulgu olmadığını, ancak, bir günde üç yangının çıkmasını tesadüfe bağlamakta zorlandıklarını belirtti.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ise çıkan yangınlardaki 'kasıt şüphesi' üzerine, bünyesinde özel ekip oluşturarak inceleme başlattı. Son iki günde çıkan, 200 hektar orman ile 300 hektar tarım ve otluk alanı etkileyen yangınlarla ilgili özel bir ekip oluşturulduğu, yangınların başlangıcıyla ilgili henüz bir delil elde edilemediği, soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz