İzmir'deki Römorkör Kazası

İzmir Tersanesinde denize indirilirken yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründe şehit olan erlerden Rıdvan Çöpçü (20) için memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde tören düzenlendi.

İzmir Tersanesinde denize indirilirken yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründe şehit olan erlerden Rıdvan Çöpçü için memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Şehit Rıdvan Çöpçü'nün naaşı ilçe merkezindeki Avcı Sultan Mehmet Camisi'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına tabutu önündeki fotoğrafının altına arkadaşları tarafından çok sevdiği Beşiktaş'ın forması konuldu. Burada düzenlenen törene, şehidin yakınları, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenazede şehidin annesi Sevim Çöpçü ile kız kardeşi Selma Çöpçü ağıt yaktı. Anne Çöpçü, "Bu gemiyi tamir etmeye iki yavrum daha var, onları gönderin komutanım" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Ahmet Çöpçü, kardeşleri Halil ve Sezai Çöpçü'nün ise ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Çöpçü ailesini yakınları teskin etmeye çalıştı. İlçedeki aşırı soğuk nedeniyle vatandaşların etrafta ateş yaktığı gözlendi. Cenaze namazı sonrası askerlerin omuzunda taşınan şehit Çöpçü'nün cenazesi top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı cenaze arabasına nakledilerek toprağa verilmek üzere Yumaklı köyüne gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: