İzmir'deki Silah Kaçakçılığı Operasyonu

İZMİR (A.A) - İzmir ve Balıkesir'de, "toplu silah kaçakçılığı" yaptıkları ileri sürülen guruba yönelik operasyonun, 11 yaşındaki Arif Dallı'nın ölümü

İZMİR (A.A) - İzmir ve Balıkesir'de, "toplu silah kaçakçılığı" yaptıkları ileri sürülen guruba yönelik operasyonun, 11 yaşındaki Arif Dallı'nın ölümü sonrası İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın talimatıyla silah kaçakçılığına yönelik başlatılan çalışma sonrası gerçekleştirildiği öğrenildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 ay süren takibin ardından dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan gurubun elebaşısı olduğu öne sürülen Ö.T'nin de aralarında bulunduğu 8 kişinin sorgusunu tamamladı.

Reklam
Reklam

Polisteki işlemlerinin ardından Ö.T. ile S.Ç., Ü.K. ve H.B, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilirken, diğer 4 zanlı ise savcılık talimatıyla serbest kaldı.

Polisin guruba yönelik sürdürdüğü takip süresinde zanlıların, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde aralarında silah ve mermiler için aralarında oluşturdukları "zeytin", "çocuk ayakkabısı", "kurbanlık", "şeker" gibi şifreleri kullandıkları öğrenildi.

-11 yaşındaki çocuğun ölümü üzerine özel çalışma-

Operasyonun, 2013 yılbaşı gecesi 11 yaşındaki Arif Dallı'nın nereden ateşlendiği belirlenemeyen kurşunla hayatını kaybetmesi sonrası, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın "silah kaçakçılığına yönelik hassasiyetle çalışılması" talimatı üzerine başlatılan çalışma sonrası gerçekleştirildiği bildirildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "toplu silah kaçakçılığı" yapıldığı gerekçesiyle 4 ay süren takibin ardından İzmir ve Balıkesir'de 18 adrese operasyon düzenlemiş, operasyonda, 9 tabanca, 2 av tüfeği, 284 mermi ele geçirilmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: