İzmir'deki Silahlı Kavga

İZMİR (A.A) - Konak ilçesi Alsancak semtinde, 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davanın görülmesine devam

İZMİR (A.A) - Konak ilçesi Alsancak semtinde, 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakan Ulubel, Yasin Coşkun ve Halil Emre ile avukatları katıldı.

Duruşmada geçen celse hazır olmadığı için ifade vermeyen sanık Hakan Ulubel dinlendi.

Diğer sanık Yasin Coşkun'un gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra bir sonraki celsede yazılı ve sözlü savunma yapmak istediğini belirttiği duruşmada, sanık Halil Emre ise 8 aydır haksız yere tutuklu bulunduğunu ileri sürerek, tahliyesini talep etti.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu gözönüne alarak sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

-Olay-

Alsancak'taki Meksika Sokağı'nda, 3 Şubat 2012'de, Esat Beşok (28) ile Pasaport'ta restoran işleten İdris Turşak (34), kumar organizasyonu meselesinden tartışmış, Beşok'un tokat atması üzerine Turşak silahıyla Beşok'u kafasından, yanında bulunan Yasin Coşkun'u kolundan vurmuştu. Taraflar arasında çıkan kavgada İdris Turşak ölmüş, kafede oturan Sinan Tamtürk yaralanmıştı, Esat Beşok ise olaydan 18 gün sonra yaşamını yitirmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 4'ü tutuklu, biri gıyabi tutuklu 5 sanık için müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede, tutuklanan Beşok'un adamı Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile İdris Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı ve Hakan Ulubel ile hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven için "kasten adam öldürme", "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama" ve "ruhsatsız tabanca taşıma" suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası isteniyor.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayten Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: