İzmir'deki "tefecilik" Operasyonu Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'de, "örgütlü olarak tefecilik, dolandırıcılık ve yağma" suçlarına karıştıkları iddia edilen 27 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada

İZMİR (A.A) - İzmir'de, "örgütlü olarak tefecilik, dolandırıcılık ve yağma" suçlarına karıştıkları iddia edilen 27 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu 2 sanık tahliye edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Çeken, Mustafa Asım İliriş ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanık avukatları savunmalarında, örgüt suçlamasını reddettiklerini, ortada herhangi bir eylem ve silahın olmadığını belirttiler.

Soruşturmanın 14 ay sürdüğünü, sanıkların kaçma durumlarının olmadığını ifade eden avukatlar, tutuklu sanık iş adamı Hakan Çeken'in tanınmış, hayırsever bir kişi olduğunu, bütün ticari faaliyetlerini İzmir'de sürdürdüğünü belirterek, müvekkillerinin serbest bırakılmalarını talep etti.

Reklam
Reklam

Tutuklu sanık Hakan Çeken ise "Tehdit edilen benim. Onlar dışarıda benim paralarımı yemekle meşguller, ben 14 aydır içerideyim. Bu, beni yok etme amacıyla yapılıyorsa, bari genel müdürüm (Mustafa Asım İliriş) çıksın, yazık günah" dedi.

Mustafa Asım İliriş de tahliyesini talep etti.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararının açıklanmasının ardından Hakan Çeken ve Mustafa Asım İliriş birbirlerine sarılarak ağladı. Mahkeme salonundaki sanık yakınları ve Çeken'in şirket çalışanları ise kararı alkışlarla kutladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2009 yılında hazırlanan iddianamede, daha önce factoring şirketi olan Hakan Çeken'in de aralarında bulunduğu toplam 27 sanığın, "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma" ile "dolandırıcılık", "yağma" ve "tefecilik" suçlarından 3 ile 31 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilmişti.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: