İzmir'deki yapı denetim operasyonu: Olmayan hazır betona fatura kesilmiş

İzmir'de yapı denetim firmaları ve laboratuvarlarına yönelik düzenlenen ve 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili...

İzmir'de yapı denetim firmaları ve laboratuvarlarına yönelik düzenlenen ve 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Aralarında yapı denetim firması sahibi, teknisyenler, yapı denetim laboratuvarı sahibi ve çalışanlarıyla müteahhitlerin de bulunduğu zanlıların, fabrikalardan yeterli miktarda çimento alındığına dair sahte faturalar hazırladığı ileri sürüldü. Yapılan incelemede ise sözkonusu çimentonun izine rastlanmadı.
Polis tarafından, Deprem Yönetmeliği'ne aykırı inşa edildiği belirlenen yedi apartmandan biri de Karabağlar ilçesinde bulunuyor. Apartmanın 3. katında eşi ve iki oğluyla oturan Kevser Fırat, üç yıl önce satın aldıkları dairenin, son derece sağlam olduğunun söylendiğini aktardı. Apartmanı yapan müteahhidi tanıdıklarını belirten Fırat, "Bize binada gereğinden fazla demir ve beton kullanıldığı söylendi. Bu bina çok yeni, şimdi nereye gideceğiz? Van'da meydana gelen depremden sonra küçük oğlum, 'Bizim evimiz de yıkılır mı?' diye sormuştu. Çok şaşkınız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

HAZIR BETON FİRMALARI ADINA KESİLMİŞ FATURALAR DA SAHTE
Polis tarafından yapılan incelemelerde zanlıların, inşaatlarda tanınmış hazır beton firmalarının adını kullandığı da ortaya çıktı. Bu şekilde düzenlenen sahte faturalarla inşaatlarında sözkonusu firmaların hazır betonunu kullandığını gösteren zanlılar, belediyelerden yapı ve oturma ruhsatı aldı. Polis, soruşturma kapsamında faturalarda adı geçen firmalara yazı yazarak, bahse konu binalara hazır beton verip vermediklerini sordu. Gelen cevaplarla soruşturmaya konu olan binalara hazır beton verilmediği anlaşıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz