İzmir'deki Yeni Fuar Inşaatının Yüzde 8'i Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de kuracağı yeni fuar merkezinin inşaatı devam ediyor. Üç ayda 12.5 kilometrelik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de kuracağı yeni fuar merkezinin inşaatı devam ediyor. Üç ayda 12.5 kilometrelik kazık imalatı gerçekleştirilen alanda 23 bin 600 metreküp temel betonu döküldü. 12 katlı seyir kulesinde üçüncü katın yapımına geçildi.

Toplam 337 bin metrekarelik alanda kurulan fuarın 110 bin metrekarelik bölümünde oluşturulan 7 tane sergi holünün temel inşaatları sürüyor. Holler, tek ya da aynı anda birden fazla fuara hizmet verebilecek ve birbirlerine geçişleri olacak biçimde tasarlandı. Toplam inşaatta yüzde 8 noktasına gelindi. Çalışmalarda 400 bin metreküp hafriyat kullanıldı. 12 bin 500 metrelik kazık imalatı gerçekleştirildi. Alanda bugüne kadar yapılan çalışmalarda 23 bin 600 metreküp temel betonu döküldü.

Reklam
Reklam

Fuar ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 12 katlı seyir kulesinin bodrum katı üstüne iki kat çıkılarak üçüncü katın yapımına geçildi. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanacak meydan ise fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Rezerv alan haricinde ayrıca, 45 bin metrekarelik bir alan otel ve kongre merkezi için ayrıldı. Şehre kazandırılacak bu yatırımın maliyeti, kamulaştırma ve tefrişatı dahil yaklaşık 400 milyon TL’ye ulaşacak.

Yeni fuar merkezinde 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak.

Fuarın temeli geçtiğimiz Şubat ayı başında atılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: