İzmir'den depremzedelere 5 bin çift ayakkabı gönderildi

Van’daki depremzedelere ilk yardıma koşanlar olan İzmirliler, 5 bin çift ayakkabı gönderdi. Vali Mustafa Cahit...

Van’daki depremzedelere ilk yardıma koşanlar olan İzmirliler, 5 bin çift ayakkabı gönderdi. Vali Mustafa Cahit Kıraç, ”İzmirli ayakkabıcılar, daha önceki afetlerde gösterdikleri duyarlılığı Van’a da ilk günden itibaren gösterdi.“ dedi. Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi aracılığıyla gönderilecek olan toplam 250 bin lira değerindeki ayakkabılar için Kıraç’ın katılımıyla Bornova ilçesi Pınarbaşı’ndaki Işıkkent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi (AYKÜSAN)’nde bir tören düzenlendi.
Burada konuşan Vali Kıraç, Sakarya depremindeki tecrübelerinden dolayı yardımların dağıtımında karışıklığa meydan vermemek için gönderme işlemini bugüne ertelediğini söyledi. Kıraç, “İzmirliler, ilk günden itibaren seferber oldu. Arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Sonra ayni ve nakdi yardım kampanyaları düzenledik. Şimdi de ayakkabıcı esnafımız, kışlık bot, çizme ve ayakkabı ihtiyaçlarını gönderiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu. İzmir’e gelecek bin 500 Vanlı depremzedeninse devlet misafirhanelerinde ve hazırlanan yazlıklarda ağırlanacağını açıklayan Kıraç, yardımları toplayan esnafa, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel'e ve Van'a ulaştıracak Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Türkcan’a da teşekkür etti.
Oda Başkanı Güzel ise çocuk, bayan ve erkek bot, çizme ve ayakkabıların ilk günden itibaren topladığını, ayrıca İzmir’e gelecek bin 500 kadar kişiye de ayakkabı yardımı yapılacağını söyledi. Kimse Yok Mu Şube Başkanı Türkcan da Vali Kıraç’a, ilk günden beri İzmirlilerin seferber olduğunu, ilk uçağın da İzmir’den gittiğini belirterek, Van'da şu anda en büyük ihtiyaçlar olan çocuk bezi, elbise ve manto gibi malzemelerin de bu yardım konvoyuyla gönderileceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz