İzmir’e Alman Modeli Yaşlı, Engelli, Genç Ve Çocuk Merkezi

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu ile Almanya’nın Hamm Belediyesi arasında yapılan protokolle, İzmir’de Alman modeli genç, yaşlı...

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu ile Almanya’nın Hamm Belediyesi arasında yapılan protokolle, İzmir’de Alman modeli genç, yaşlı ve çocuk merkezleri açılacak.

Türkiye Gençlik Federasyonu ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Almanya’nın Hamm Belediye Başkanı Hans Thomas Peterman, Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Wolgang Muller ve Sosyal Entegrasyon Daire Müdürü Zafer Sezer’in de bulunduğu Alman heyeti İzmir’de ağırladı.

Almanya’ya yaptıkları ziyaretle Hamm’da bulunan engelli, yaşlı, gençlik ve çocuk merkezlerini incelediklerini belirten Nezaket Emine Atasoy, burada yaptıkları inceleme ve Alman yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonunda, bu kararı verdiklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Atasoy, Hamm Belediyesi ile imzaladıkları protokol kapsamında ayrıca yaşlı ve hasta bakım kurslarına devam edip sertifikalarını alanları, Hamm’daki merkezlere gönderip burada staj yapmalarını sağlayacaklarını ve Hamm Belediyesi ile ortak AB projeleri hazırlayacaklarını da söyledi.

Atasoy, imzaladıkları protokol ve yapılacaklarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Konfederasyon olarak Almanya'nın Hamm Belediye Başkanı Hans Thomas Peterman ile yaptığımız protokolle yaşlılar, gençler, kadınlar ve çocuklarla ilgili İzmir’de ortak projeler gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz Mart'ın ilk haftası Almanya'da idik. Almanya'da engelli, gönüllü, yaşlı, gençlik merkezlerini gezdik. İzmir'e uyarlanacak olan merkezleri görüp burada uygulamak istiyoruz. Hamm Belediyesi sosyal projecilik anlayışı çok gelişmiş bir belediye. Başkan Peterman da Türk dostu. Ayrıca bizim için çok önemli olan İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da destek veriyorlar. İmzaladığımız protokolle İzmir'de bir yaşlılar ve engelliler merkezi kurma kararı aldık.”

Reklam
Reklam

Protokolle yaşlı ve hasta bakım kurslarından mezun olan kişilerin Hamm kentindeki merkezlerde staj yapmalarını sağlayacaklarını da kaydeden Nezaket Emine Atasoy, “Protokol kapsamında yaşlı ve hasta bakım kurslarından mezun ettiğimiz kişilerin, Hamm’daki merkezlerde staj yapmaları için de anlaştık. Ayrıca İzmir’de ağırladığımız Sayın Peterman ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiğimiz toplantıda ortak AB projeleri hazırlama kararı da aldık. Önümüzdeki dönem Hamm’a gidip, projelerimizin hayata geçmesiyle ilgili yapacağımız programın ayrıntılarını da netleştireceğiz” diye konuştu.

Türkiye Gençlik Federasyonu ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve başkan yardımcısı Meral Ercan, Almanya'nın Hamm Belediye Başkanı Hans Thomas Peterman, Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Wolgang Muller ve Sosyal Entegrasyon Daire Müdürü Zafer Sezer ile Sema Ataklı, Giulia Miragia, Kristin Keller-Wiechmann'ın yer aldığı heyeti, protokolün imzalanmasının ardından akşam yemeğinde ağırladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: