İzmirgaz işlemlerin hızlanması için abonelerini uyardı

İzmir ve çevresine doğalgaz dağıtan İzmirgaz, yazılı bir açıklamayla abonelik işlemleri yürüten ya da abone...

İzmir ve çevresine doğalgaz dağıtan İzmirgaz, yazılı bir açıklamayla abonelik işlemleri yürüten ya da abone olmak isteyenleri, bilgilendirme amacıyla uyardı. Açıklamada, “Abonelerin, işlemlerinin ardından doğalgazı kullanma sürecine kadar yaşayabileceği muhtemel sıkıntılar karşısında zaman ve iş kaybını önlemek için şirketimiz tarafından yapılan uyarıların dikkate alınması ve önerilen uygulamaların yapılması gerekmektedir." denildi.
Geçen eylül ayından itibaren yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle bir dizi tedbir alındığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Doğalgaz abonelik işlemleri, İzmirgaz abone merkezlerinde aynı gün yapılmaktadır. İç tesisat firmaları tarafından bilgisayar ortamında İzmirgaz’a gönderilen projeler, bilgi ya da teknik eksiklik yoksa iki iş günü içinde kaydedilmektedir. Yetkili firmanın onay bedelini ödemesinin ardından proje, en geç iki iş gününde onaylanmaktadır. Eksik tespit edilen projelerse düzeltilmek üzere firmalara geri gönderilmektedir. Bilgisayar ortamında onaylanan proje, kâğıda dökülmek üzere baskıya gönderilmektedir. Bu sürede güvence bedeli yatırılabilir. Ödeme işlemleri, abone merkezlerinde aynı gün yapılmaktadır. Baskıdan çıkan proje, firma tarafından ilgili evraklarla birlikte arşive teslim edilir. Herhangi bir eksiklik yoksa onay işlemleri tamamlanmış olur. Bu sürecin ardından aboneye ait sayaç ve regülatör, aynı gün firmaya teslim edilir. İşlemleri eksiksiz tamamlanan abonelerin tesisat muayene randevuları, firmalar tarafından bilgisayar ortamında verilmektedir. Bölgelere göre değişkenlik göstermekle birlikte merkez ilçelerde en geç altı iş gününde tesisat muayene (gaz açma) işlemleri yapılmaktadır."
Tesisat işlemlerinin tamamlanmış olmasının, konutun doğalgazı kullanmaya hazır olduğu anlamına gelmediğinin belirtildiği açıklamada, bunun için sözleşme yapılan yetkili firmanın tesisat imalatı ve projeyle ilgili yükümlülüklerini, abonelerinse abonelikle ilgili yükümlülüklerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmesi gerektiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz