İzmir'i harlem sandılar

İZMİR (İHA) - İzmir'in Alsancak semtinde eğlenceden dönen ABD askerleri, bir taksiyi gasp ederek kaçtı. ABD'li 3 askerden 2'si polisin ve taksicilerin takibi sonucu yakalandı.

Olay, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana geldi. Gece geç saatlere kadar bir barda eğlenen ABD'li 3 asker gece saat 02:00 sıralarında evlerine gitmek üzere bardan çıkarak 35 T 5062 plakalı taksiye bindi. Alsancak semtinde bir sokak içinde taksiciyi durduran Amerikalı askerler, şoför Mehmet Yılmazoğulları'nı yaka paça indirerek taksiyle hızla uzaklaştılar. Şaşkınlığı kısa sürede atlatan şoför Mehmet Yılmazoğulları şoför arkadaşları ve polisleri arayarak aracının gasp edildiğini haber verdi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine çevrede geniş araştırma başlatan polisler taksiyle giden 3 ABD'li askeri Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yakaladı. Taksiyi kullanan Jean Jank ve arkadaşı Justin Masterson yakalandı. Diğer ABD'li asker ise kaçarak uzaklaştı. Askerlerin NATO'da görevli oldukları öğrenildi. Yakalanan 2 asker polis aracı ile önce sağlık ve alkol kontrolüne götürüldü. Askerler daha sonra Alsancak Karakolu'na getirildi. Askerler NATO'nun avukatı ve tercümanı eşliğinde karakolda ifade verdi.
Bu arada mağdur olan taksicinin arkadaşları karakola gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Gasp edilen taksi şoförü Mehmet Yılmazoğulları, ABD'li askerlerden böyle bir şey beklemediğini belirterek "Beni sokak içinde arabamdan indirip hızla kaçtılar. Neye uğradığımı şaşırdım. Daha önce 2 kere gasp edildim, bu üçüncü oldu. Ama ABD'liler tarafından gasp edilmeyi hiç beklemiyordum. Bunlar çok hırsızmış, burayı Harlem sokakları sandılar" dedi.