İzmir’in Arıtma Tesisleri Için Izleme Sistemi Kuruluyor

İçme suyunu 24 saat gözetim altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atık su arıtma...

İçme suyunu 24 saat gözetim altında tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de atık su arıtma tesislerini 2 ayrı merkezden yönetecek 1.6 milyon liralık yeni bir izleme sistemi kuruyor.

Mmerkezi kontrol sistemine ilişkin ihale sürecinin tamamlandığını ve kazanan firma ile sözleşme imzalandığını duyuran Büyükşehir yetkilileri, 4 ay sonra devreye girecek sistem sayesinde 13 arıtma tesisinin izlenmeye alınacağını açıkladı. Yetkililer, “Kurduğumuz arıtma tesisleri ile çevre ve alt yapı sorunlarını çözerken, şimdi de bu tesisleri en iyi şekilde işleterek Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Merkezi SCADA İzleme Sistemi kapsamında ileri biyolojik yöntemle arıtma yapılan Çiğli, Menemen, Aliağa, Kemalpaşa, Foça, Güneybatı, Urla, Seferihisar, Torbalı, Havza, Bayındır, Ayrancılar ve biyolojik yöntemle arıtma yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arıtma tesisi izlenecek. Takip sisteminde kuzey bölgesi ana merkezi Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi, güney bölgesi ana merkezi ise Güneybatı Atık Su Arıtma Tesisi olacak. Sahaya yerleştirilen ölçüm ve kontrol cihazları tarafından tespit edilen değerler bu 2 ana merkezden izlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sistemin kurulumu için 1 milyon 618 bin 960 TL’lik yatırım yapacak.

Kurulacak sistemin avantajları ise şöyle: Arızalar görülüp izlenecek, kayıt altına alınacak. Tesisteki işlemler (debi, konsantrasyon, seviye, dozaj, basınç, sıcaklık, titreşim, çalışıyor, duruyor) izlenecek. Elektrik enerjisinin kullanımı ile ilgili bilgiler depolanacak. Enerji verimliliğinin artırılması ve kayıt altına alınması sağlanacak. SCADA merkezinden tesislerin giriş, çıkış kapaklarının ve pompalarının, ekipman ve enstrümanlarının kontrolü saha operatörlerin gerek duyulmadan yapılacak. Arıtma tesislerinin ekipman çalışma sürelerinin takibi, bakım periyotlarının planlanması ve performanslarının artırılması sağlanacak. Arıtma tesislerine en kısa zamanda, en az insan kaynağı ile bakım, onarım elemanlarının sevk ve idaresi sağlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: