İzmir'in Ege Mahallesinde Dönüşüm Başlıyor

İzmir'in Konak ilçesinde, Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’nde şehir dönüşümü için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediye...

İzmir'in Konak ilçesinde, Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’nde şehir dönüşümü için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahalle sakinleriyle biraraya gelerek, uygulayacakları dönüşüm planı hakkında bilgi verdi. Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin, belediyenin ve projeyi hazırlayacak firmanın uzmanları, Ege Mahallesi Muhtarı Özer Kaleli, Ege Mahallesi Kentsel Sorunları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram İlkörücü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Sosyal sorumluluk projesi yürüteceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu proje tamamen, Ege Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını sağlamak ve yaşam standartlarını arttırmak için yapıldı. Vatandaşlarımızın gelenek göreneklerini koruyarak, yerinde dönüşüm yapacağız. Ege Mahallesi’ni buradan kaldırmaya ne bizim gücümüz yeter ne de başkasının. Endişeniz olmasın.” dedi. Kocaoğlu, şehir yenileme ve mimari proje hizmet alım işini kazanan firmanın bugünden itibaren çalışmaya başlayacağını, ayrıca bilgilendirme bürosu kurulacağını söyledi. Çalışmaların dört ay içinde tamamlanacağını ve ardından projenin netlik kazanacağını ifade etti. Çalışmalar sırasında karşılıklı görüşmeler yapılacağını vurgulayan Kocaoğlu, “Proje hazırlanırken her aşamada sizlerle biraraya geleceğiz ve görüşe görüşe, en sonunda bir mutabakata varacağız. İstekler talepler sınırsız, olanaklar ise sınırlı. Önemli olan, olanaklarımızın vatandaşlara maksimum düzeyde intikal etmesi. Kadifekale heyelan bölgesinde kimsenin burnunu kanatmadık, burada da önce hesap kitap yapacağız. Bunları yapmadan konut sayısı, metrekaresi, katı gibi şeyler söyleyemeyiz. Hesap yapılmadan, ‘Herkese ev vereceğim.’ de diyemem. Zaten şimdi hemen tapularınızı almıyoruz sizden. Eğer projeyi istemezseniz biz de yapmayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’ndeki şehir dönüşümü çalışmalarına başlamak için bölgenin “özel planlama alanı” olarak belirlenmesinden dolayı Bakanlar Kurulu kararı çıkmadan, zaman kazanmak amacıyla 4 Ocak 2013 tarihinde ihale yapmıştı. Beklenen karar, 13 Mart 2013 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Belediye, mahallede 7 hektarlık alanı dönüştürecek. Bölgede 2011 yılında başlatılan çalışmalarda, 591 yapının ölçümü tamamlandı, tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturuldu. İhaleyi kazanan firma, dört ay boyunca Ege Mahallesi’nde çalışma yaparak ve vatandaşların görüşlerini alarak projeyi hazırlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: