İzmir'in EXPO 2020 Adaylığı

İZMİR (A.A) - Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales, İzmir'in EXPO 2020'ye ev sahipliği yapma şansının bu

İZMİR (A.A) - Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscertales, İzmir'in EXPO 2020'ye ev sahipliği yapma şansının bu kez çok güçlü olduğunu söyledi.

Loscertales, EXPO 2020'ye ev sahipliği için aday olan İzmir'in BIE'deki 3. sunumundan önce AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

BIE Genel Sekreteri, Türkiye'de başta hükümet olmak üzere, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin İzmir'in arkasında olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir'in daha önceki seçimlerde finalde Milano'ya karşı çok az bir farkla kaybettiğini hatırlatan Loscertales, "Bu kez İzmir çok daha fazla tecrübeyle yarışıyor, bu da İzmir'in ev sahipliği için şansını oldukça artırıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Loscertales, İzmir'in bu yarıştaki kararlılığı ve azmini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

İzmir'in bugünkü 3. sunumunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP İstanbul Milletvekili ve BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu üyesi Şafak Pavey bir konuşma yapacak.

Defne Samyeli'nin yönetiminde gerçekleşecek 3. sunumda, adaylıkla ilgili hazırlanan iki film gösterilecek.

Paris'teki sunumu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile çeşitli medya gruplarının üst düzey temsilcileri de izleyecek.

İzmir, EXPO 2020 adaylığında "Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar - Herkes İçin Sağlık" temasıyla yarışıyor.

Muhabir: Paris

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: