İzmir'in EXPO 2020 Adaylığı

İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir'in EXPO 2020 adaylık süresiyle ilgili, 53 Afrika ülkesinden 29'unun destek

İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir'in EXPO 2020 adaylık süresiyle ilgili, 53 Afrika ülkesinden 29'unun destek sözü verdiğini bildirdi.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi de olan Sait, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in EXPO 2020 adaylığında Afrika ülkelerinin büyük rol oynayacağını belirterek, bu konuda hükümetin önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

Afrika ülkeleriyle bu konuda sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Sait, şunları kaydetti:

"53 Afrika ülkesinden 29'u destek sözü verdi. Ancak bu ülkeleri olumsuz etkilememek için isimlerini açıklayamıyoruz. Bu ülkelerden 16'sı sözlü, 13'ü ise yazılı olarak destek sözü verdi. 6 Afrika ülkesi ise hala Uluslararası Sergiler Bürosu'na (BİE) üye olmadığını belirtti. BİE'ye 30 Aralık'a kadar üye olanlar, 2013 yılındaki oylamada oy kullanabilecekler. Bu yüzden henüz BİE'ye üye olmayan ülkelerin bir an önce üye olması gerekiyor."

Reklam
Reklam

Rifat Sait, Türkiye'nin Afrika'da en aktif ülkelerden biri olmaya başladığına da işaret ederek, Türkiye'nin Afrika'da büyükelçilik sahibi ülkeler arasında, 34 büyükelçilik ile altıncı sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin, Afrika'yı sömürülecek ülkeler değil, partner olarak gördüğünü belirten Sait, "Afrika da bunun farkında. Bu yüzden Afrika ülkeleri, Türkiye'yi seviyor" dedi.

Muhabir: Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: