İzmir'in EXPO 2020 Adaylığını Kaybetmesi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO'yu kazanmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini, morallerini bozmadıklarını bildirdi.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO'yu kazanmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini, morallerini bozmadıklarını bildirdi. Aliağa'da yapılacak 24. çok amaçlı salonun temel atma törenine katılan Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in EXPO 2015'e aday olduğunda Avrupa'nın büyük çoğunluğunun Türkiye'yi desteklediğini ancak bu kez Avrupa ülkelerinin hiçbirinden oy alamadıklarını belirtti. Bunun çeşitli nedenlerinin olduğunu dile getiren Kocaoğlu, şunları kaydetti: "10 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Onu bunu suçlamaktan, cevap vermekten hoşlanmıyorum. Yapılan saldırıların bu kente yararı yok. Aynı üslupla cevap vermemizin de faydası yok. Ülkemizde o kadar çok moralimizi bozacak şeyler yaşanıyor ki bir de bu kentte yaşayanların, yerel yönetimlerin moralini bozmaya gerek yok. Ancak benim ağırıma giden şu. Paris'ten bu tarafa 'Ülkenin moralini bozmayalım, yolumuza bakalım' mantığıyla açıklama yapıyorum. Bir milletvekilimiz biz daha uçaktayken dayanamadı bunun sorumluluğunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dayandırmaya çalıştı. Bu arkadaşa çizmeyi çok aştığı zaman cevabını veriyorum. 2004-2009 yılları arasında, Ömer Turgut Oğuz'dan önceki belediye başkanı döneminde, bu milletvekilinin mesleğini icra ederken Aliağa’da neler çevirdiğini de çok iyi biliyorum. Onun için Aliağalıların bu konuya daha fazla dikkat etmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Biz EXPO'yu kazanmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Moralımızı bozmadık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." -İzmir'deki şiddetli yağış Son günlerdeki şiddetli yağışlar sonrasındaki tartışmalara da değinen Kocaoğlu, İzmir'in coğrafi yapısı gereği med-cezir olaylarının yaşanabileceğine dikkati çekti. Kocaoğlu, "Küresel ısınmaya bütün bilim insanları dikkati çekiyor. İzmir Körfezi'nde geçtiğimiz baharda hiç yağmur yağmadığı bir gün deniz taştı. İzmir'in körfezle karası arasındaki ilişkide gel-git 50 santimetreye kadar olursa sorun yaşanmıyor, üzerinde olursa belirli noktaları su basıyor. Dereler geri tepiyor. Bu konuda Hollanda sistemi dediğimiz sistemi Mavişehir'de hayata geçirdik. Pompalar kurduk, suyu tahliye ediyoruz" diye konuştu. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan iki kişinin, baskınlar sonrası açıklamalarını eleştiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: "El insaf. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür de, arşiv asla unutmaz. Ama bazı insanlar bu kentin belleği olan insanlar siyasiler hiç unutmaz. Felaketten afetten dolayı kimsenin burnu kanamadı. 81 milyon liralık ihaleye çıkıp atık suyla yağmur suyunu ayıran sistemi başlattık. Benden önce 15 sene bu arkadaşlar görev yaptı. Kentin her tarafını yine su basıyordu. Üzülüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: