İzmir'in EXPO Adaylığı

İZMİR (A.A) - TBMM Mali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur Denizli, Meclis'teki 120 dostluk grubu başkanına

İZMİR (A.A) - TBMM Mali Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili İlknur Denizli, Meclis'teki 120 dostluk grubu başkanına mektup yazarak, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi.

Denizli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in EXPO 2020 organizasyonu evsahipliği adaylığına destek sağlamak üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile istişarede bulunduğunu belirtti.

Çiçek'in görüşmede, ziyaret ettiği her ülkede ve yabancı ülkelerden konuk ağırladığında, gündem maddelerinden birinin mutlaka İzmir'in EXPO adaylığı olduğunu ve bu konuda muhataplarından destek istediğini aktardığını ifade eden Denizli, Çiçek'in, bu görüşmede ayrıca TBMM'nin İzmir'in EXPO hedefine ulaşmasına dostluk guruplarının faaliyetleriyle büyük katkısı olacağı inancını dile getirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Denizli, Cemil Çiçek'in de önerisi doğrultusunda hazırladığı mektubu TBMM'deki 120 parlamentolar arası dostluk gurubu başkanına gönderdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Parlamentolar arasındaki ilişkilerin oylamaya etkisinin olacağı bilinciyle dostluk gruplarını harekete geçirme kararı aldık. Hazırladığım mektubu TBMM Dostluk Grubu Başkanlarına ileterek, onları hem EXPO ile ilgili bilgilendirdik hem de bu çabaya katkı vermelerini rica ettik. İnancım odur ki; zaten konu ile ilgili hassasiyeti olan milletvekillerimiz bir Türkiye projesi olan EXPO'yu gündemlerine alarak ciddi bir çalışmanın içine gireceklerdir. Bu mücadelenin son bir yılında TBMM çatısı altındaki dostluk gruplarında görev alan milletvekili arkadaşlarımız da hedefe ulaşmamızda biz İzmirlilere güç verecektir. İnanıyorum ki EXPO 2020 İzmir'in ve Türkiye'nin bir başarı hikayesi olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır."

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: