İzmirli Balıkçılardan Eski Vekile Vefa Örneği

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği...

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, CHP Muğla eski milletvekili Prof Dr. Gürol Ergin ile birlikte İzmir'de faaliyet gösteren balıkçı kooperatiflerine nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Sür-Koop Genel Başkanı Ramazan Özkaya'ya İzmir ziyaretinde, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Beyazıt, İzmir Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz ve İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Özkaya, İzmir ziyareti kapsamında Foça ilçesini de ziyaret etti. Burada Foçalı balıkçılarla bir araya gelen Özkaya ve beraberindekiler Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ev sahipliğinde verilen yemekte ağırlandı. Balıkçıların sorunlarını dinleyen Özkaya, yeni su ürünleri yönetmeliği ile ilgili bilgiler verdi.

Balıkçılar, milletvekilliği döneminde balıkçılık sektörü ile ilgili TBMM'de yaptığı çalışmalarla camianın sevgisini kazanan Prof. Dr. Gürol Ergin'i onur konuğu olarak ağırladı. İzmir Sür-Koop Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz ve Foça Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin, Prof. Dr. Ergin'e balıkçılık sektörüne vermiş olduğu desteklerden dolayı birer teşekkür plaketi takdim etti.

Teşekkür plaketini sunan İzmir Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, Ergin'e övgüler yağdırdı. Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Hani derler ya 'Ankara'da bir dayınız yoksa işiniz zor olur' diye. Dayı nedir ki ? Bizim Ankara'da Gürol babamız var. Babamız gerek milletvekilliği yaptığı dönemde, gerekse sonrasında camiamıza olan desteğini hiç bir zaman esirgememiştir. İyi günümüzde de yanımızda olmuştur, kötü günümüzde de. Siyasi görüş ve insan ayırt etmeden Türkiye'nin her bölgesinden balıkçılara yardımcı olmuş, engin bilgileriyle de bizlere yol göstermiş,çalışmalarımıza ışık tutmuş bir bilim adamıdır. Balıkçı dostu,camiamızın manevi babasına ne kadar teşekkür etsek azdır."

Reklam
Reklam

Başkan Yılmaz'ın konuşması esnasında duygulanan Prof. Dr. Gürol Ergin, "İnsanların bir yerlerde iken aranması, anılması güzeldir.Fakat o insan bir yerden gittikten sonra halen aranıyor ve anılıyorsa bu onur vericidir. İlginiz karşısında o kadar mutlu oldum ki duygularımı ifade etmek için kelimeler kifayetsiz kalıyor" diyerek teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: