İzmirli iş adamlarından Ürdün çıkartması

İZMİR (İHA) - Ürdün'ün İzmir Fahri Konsolosu ve Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, bir grup iş adamıyla birlikte, Ürdün'e iş ve inceleme gezisi düzenleyecek.

25-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek geziye, İzmir'in yanı sıra Muğla, Denizli ve Gaziantep'ten 40'a yakın iş adamının katılacağını belirten Kaplan, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ürdün'ün Aseza Bölgesi'nde, Türk ve ABD'li girişimcilerin ortaklığıyla kurulan Pbi Aqaba şirketinin yöneticilerini de ziyaret edeceklerini kaydeden Kaplan, "Katılımcı iş adamlarımız bölgede yatırım yapan şirketlerin yöneticileriyle görüşme, yeni iş bağlantıları gerçekleştirme fırsatı bulacak. Ürdün'ün en büyük şehri Akabe'yi de gezeceğiz. Programları uygun olursa, Ürdün Prensleri ve Kral 2. Abdullah ile görüşme ayarlamaya çalışıyoruz. Ürdün'deki nitelikli serbest bölgeler olan QIZ'de yatırımcılarla toplantılar gerçekleştireceğiz. QIZ'lerde, tekstil, elektronik başta olmak üzere hemen her sektörde büyük hammadde ihtiyacı var. Ayrıca inşaat yatırımları gerekiyor. İş adamlarımız, bu gezide yeni iş bağlantıları yapmayı hedefliyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Geçen yıl Ürdün'e düzenledikleri ilk iş ve inceleme gezisinde, yatırımcı iş adamlarının, otomotiv yedek parça ve inşaat başta olmak üzere pek çok sektörde milyon dolarlık iş bağlantıları yaptığını anlatan Kaplan, Ürdün'ün, yatırım için çok cazip imkanlar sunduğunu söyledi. Ürdün'deki nitelikli serbest bölgelerden ABD'ye ve Arap ülkelerine gümrüksüz ve kotasız ihracat yapıldığına dikkati çeken Kaplan, "Enerji maliyetleri, Türkiye'den çok daha ucuz. Para transferlerinde hiçbir sınırlama yok. Ayrıca istihdamın yüzde 70'ini kendi ülkenizden götürebiliyorsunuz. Buna rağmen oradaki Türk girişimci sayısı çok az. Bizim bu geziyle amacımız da bir bakıma Ürdün'deki serbest bölgelerden daha fazla yararlanmamızı sağlamak" şeklinde konuştu.