İzmirli keskin nişancılar adliyede

İzmir'in Konak ilçesinde, beş gün arayla yolda yürüyen ve otobüs durağında bekleyen 1'i kadın 3 kişiyi havalı bir silahla vurarak yaralayan iki çocuk adliyeye sevk edildi.

Basmane semtinde bulunan bir havalı silah malzemeleri satış dükkanında çalışan iki çocuk bilgisayar oyunlarındaki keskin nişancılara özenerek aralarında -vurursun- vuramazsın- diye iddialaşıp hedef olarak yoldan geçenlere ateş açtılar. Olayın ardından H.B. (16) ve O.B. (16) yakalanarak adliyeye sevk edildi.

16 yaşındaki iki çocuğun iddia üzerine ateş açmaları sonucu olayın ilki 5 Eylül 2009 tarihinde Basmane semti Fevzipaşa Bulvarında meydana geldi. Otobüs durağında bekleyen 71 yaşındaki Şenay Şengül, nereden atıldığı belli olmayan ancak havalı bir silahtan çıktığı belirlenen bilyenin göğsüne isabet etmesiyle yaralandı. Göğsündeki acıyla yakındaki özel bir hastaneye giden Şengül, tedavisinin ardından taburcu edildi. Beş gün sonra aynı bulvar üzerinde yürüyen 64 yaşındaki Refik Zeytinci de vücuduna isabet eden saçmayla yaralandı. Hastanede tedavi edilen Zeytinci de taburcu edildi.

Reklam
Reklam

Refik Zeytinci'nin vurulması olayından iki saat sonra aynı yerde otobüs durağında bekleyen 41 yaşındaki Berat Özkay da açılan ateş sonucu testislerinden vuruldu. Kanlar içinde kalan Özkay, hemen yakındaki özel hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Aynı yerde 3 kişinin vurulması üzerine harekete geçen polis, olayların rastgele yaşanmadığı ihtimalini değerlendirerek çevredeki işyerlerini mercek altına aldı. Soruşturmayı çok yönlü soruşturan ekipler yaptıkları çalışma sonucu olay yerinin hemen yakınındaki

bir havalı silah malzemeleri satış dükkanında çalışan H.B. ve O.B.'nin kendi aralarında -vurursun-vuramazsın- diye iddialaşarak gizlenip, işyerindeki havalı tabanca veya tüfekle yoldan geçen ve durakta bekleyenleri hedef alarak ateş açtıklarını belirledi.

Çocuklar, Çocuk Büro Amirliği ekiplerinin gözetiminde adliyeye getirildi.