İzmirli Öğrencilere 12 Milyon Kutu Süt Dağıtılacak

İkinci yarıyıl için dün okullarda zilin çalmasıyla birlikte "Okul Sütü" projesi de başlamış oldu. Gıda...

İkinci yarıyıl için dün okullarda zilin çalmasıyla birlikte "Okul Sütü" projesi de başlamış oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim bakanlıkları tarafından bu yıl ikinci defa uygulamaya koyulan projenin programı, geçen yılki tecrübeler ışığında bir dizi yeni tedbirle başladı. Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve beslenme desteği sağlamak amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, her öğrenci için "Veli İzin Formu" hazırlandı. Çocukların laktoz intoleransına (süt hassasiyeti) göre süt dağıtım programı belirlendi. Ayrıca öğretmenler ve veliler için "Okul Sütü Programı Uygulama Rehberi" hazırlanarak okullara gönderildi.

Reklam
Reklam

Okul sütleri, anasınıfından başlamak üzere 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda okuyan, 81 ildeki toplam 6 milyon 300 bin öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacak. 200 mililitrelik UHT kutular içinde verilecek sütlerden, bu yıl ilk defa özel okullardaki öğrenciler de faydalanacak. İzmir’de de 948 okulda toplam 250 bin 817 öğrenciye süt dağıtılacak. Eğitim yılı sonuna kadar devam edecek projeyle 12 milyon 39 bin 216 adet süt öğrencilere ulaştırılacak.

Hazırlanan programa göre 11 Şubat 2013 tarihinde İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Adana, Eskişehir, Mersin, Konya, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Osmaniye, Tunceli ve Van’da başlayacak dağıtıma, 13 Şubat'ta Ordu, Samsun, İzmir, Erzincan ve Iğdır dahil olacak. 15 Şubat'ta ise bütün illerde süt dağıtılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz