İzmirli Sanatçı Emre Meydan, Bremen'de Sergi Açtı

İZMİR (A.A) - İzmirli ressam Emre Meydan, Almanya'nın Bremen kentinde resim ve fotoğraf sergisi açtı.

İZMİR (A.A) - İzmirli ressam Emre Meydan, Almanya'nın Bremen kentinde resim ve fotoğraf sergisi açtı.

Bremen Eyalet Meclisi binasında düzenlenen serginin açılışı, Bremen Eyalet Meclisi Başkanı Cristian Weber tarafından yapıldı.

Bremen'in kardeş kentlerinden sanatçıları desteklemek amacıyla Bremen Eyalet Meclisi-Bremen Heimstiftung kuruluşu tarafından verilen burs ile beş aylığına Bremen'e gelen İzmirli genç ressam ve fotoğraf sanatçısı Emre Meydan, Bremen'de yaptığı sulu boya resimlerini ve çektiği fotoğraflarını sergiliyor.

Reklam
Reklam

Türk-Alman davetlilerin yer aldığı açılışta konuşan Weber, bu vesileyle kardeş kent İzmir'i anmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, Emre Meydan'ın sanatsal çalışmalarından övgüyle söz etti.

Burs koordinatörü Dr. Katerina Vatsella, projenin 2004 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, "Genç sanatçılara yardımcı olmaya çalıştığımız bursumuza, Bremen'in kardeş kenti İzmir'den katılan bu üçüncü sanatçımız oldu. Bursumuz, ilgi gösteren sanatçılara açıktır" dedi.

Gösterilen ilgiye teşekkür eden Meydan, Bremen'de çok keyifli zaman geçirdiğini belirterek, kendisine destek olanlara teşekkür etti. Eserleriyle iki kişisel sergi açtığını ve birçok karma sergilerde yer aldığını söyleyen Meydan, işlemlerinin tamamlanması halinde Bremen Üniversitesi'nde eğitimini sürdürmek istediğini söyledi.

Emre Meydan'ın resim ve fotoğraf sergisi, 22 Şubat'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Bremen / Cüneyt Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: