İzmirli Sanatseverler Asya Müziği İle Buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı Asyalı Kompozitörler Festivali, İzmirlilere Uzak Doğu müziğini tanıtacak. Pazartesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı Asyalı Kompozitörler Festivali, İzmirlilere Uzak Doğu müziğini tanıtacak. Pazartesi günü başlayacak festival 18 Kasım’a kadar devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Asyalı Kompozitörler Festivali’ne hazırlanıyor. 12 - 18 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek festival, Asya’nın dünyaca ünlü kompozitörlerini İzmir’de ağırlayacak. Festival’de ilk 2 gün sahne alacak Yeni Müzik Kooperatifi, İsveç Hükümeti tarafından dünyayı dolaşarak müzik yapmak ve yaymak amacıyla görevlendirilmiş ve kendileri için bestelenmiş eserleri icra eden bir grup olma özelliği taşıyor.

Reklam
Reklam

14 Kasım’da sahne alacak olan Endonezyalı Yogyakarta Çağdaş Müzik Topluluğu, yerel dokusuyla festivalin en kendine özgü grubu durumunda. İzmirli sanatseverlerin 15 Kasım’da izleyeceği Yeni Zelanda Üçlüsü, Güney Pasifik müziğine öncülük ediyor. Festivalde yer alacak IIZ+ Dörtlüsü grubu ise Kore, Tayvan, Japonya, Almanya ve ABD’den bir araya gelen, farklı dilleri konuşan ve farklı müzik dokuları üreten müzisyenlerden oluşuyor. Festivalin son günü sahne alacak grup ise Grame Müzik Tiyatrosu. Grame’in Tayvan kökenli vurma çalgıcısı Yi-Ging Yang, Fransa - Lyon’da Asya’yı dile getirirken “şok etki yaratan” vurmalı sesler ile İzmir seyircisine farklı bir konser sunacak.

AASSM Küçük Salon’da düzenlenecek konserler saat 20.00’de başlayacak. Asya müziğini yakından tanımak isteyen İzmirliler, AASSM ve İzmir Sanat gişeleri ile http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat/Anasayfa internet sitesinden öğrenci için 3 TL, tam için 5 TL’den bilet temin edebilecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: