İzmirli Ve Vanlı Çıraklar Kardeşlik Köprüsü Kurdu

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık eğitimi alan öğrenciler, Van Erciş Mesleki...

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık eğitimi alan öğrenciler, Van Erciş Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki öğrencileri ağırladılar.

2011 yılında Van Erciş’te yaşanan deprem sonrasında harekete geçen Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık eğitimi alan öğrenciler, bölgeye yardım göndermiş, aynı zamanda da Van Erciş Mesleki Eğitim Merkezi’nin kuaför salonlarının yeniden donatılmasına katkıda bulunmuşlardı. Söz konusu iki okul yönetiminin bir araya gelerek öğrenciler arasında kardeşlik ve dostluğu pekiştirmek amaçlı alınan proje kararları hayata geçirildi. Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Esma Işık ile birlikte İzmir’e gelen öğrenciler yaklaşık bir hafta bodyunca kenti yakından tanıma fırsatı yaşadılar.

Reklam
Reklam

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Ertekin projeye ilişkin yaptığı açıklamada; “ Bin yıldır kardeş yaşamış olan insanlarımız bir kere daha gösterdiler ki kardeşlik, dostluk için tüm engeller aşılabilir, birlikteliğimize zarar verilmesi mümkün değildir. Bizim yüreklerimiz nasıl ki Vanlı kardeşlerimiz için atıyorsa inanıyoruz ki onlarında yürekleri İzmirli kardeşleri için atıyor. Bu tarz gidiş gelişlere önem veriyoruz. Zira insanların birbirlerine dokunması aradaki uzaklıkları yakın ediyor. Bu gidiş gelişler bize gönül köprülerini sağlam ve yıkılmayacak şekilde yeniden tesis edeceğine inanıyorum” dedi. Ertekin, Mayıs ayında Menemenli çıraklarında Erciş’e gideceğini daha sonra ortak AB projeleri ve bölgesel projelerde birlikte çalışma yapmayı da planladıklarını söyledi.

Öğrenciler ziyaretlerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı, Tarihi Kemeraltı Çarşı, Menemen Ticaret Odası, Foça ve Tire ilçelerinde ziyaretlerde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: