İzmirliler De Faytonlara Yoğun İlgi Gösterdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kordon’da başlatılan fayton seferlerine İzmirlilerin ilgisi, turistlerden daha yoğun oldu....

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kordon’da başlatılan fayton seferlerine İzmirlilerin ilgisi, turistlerden daha yoğun oldu. Geçmişte kentin önemli simgeleri arasında yer alan faytonların büyükşehir belediyesince tarihi görünümüne uygun olarak düzenlenmesinin ardından bu keyfi yaşamak isteyenlerin sayısı önemli ölçüde arttı.

Kentin yeni faytonları, gemilerle İzmir Limanı’na gelen yabancı turistlerin yanısıra en büyük ilgiyi yine İzmir halkından gördü. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca faytonlara yaklaşık beş bin biniş yapılırken, bu binişlerin yaklaşık yüzde 70’ini İzmirliler ve yerli turistler gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Özel eğitimli Haflinger cinsi atlarla koşulan, Victoria klasik tarzı faytonlar, yabancı dil ve davranış eğitimi almış tek tip giysili faytoncularla birlikte Kordon hem görsel bir zenginliğe kavuştu, hem de yeniden nal sesleriyle şenlendi.

Kordon’da faytonlara koşulan 3- 6 yaş arası 35 Haflinger cinsi at, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Avusturya’dan getirildi. Victoria Klasik tarzındaki 12 adet körüklü fayton da, bu alandaki üretimiyle ünlü Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretidi. Sabah 09.00’dan gece saat 00.00’a kadar Liman ile Konak Pier arasında sefer yapan faytonlar Kordon boyunca güzergahları arasında yolcu alıp indirebiliyor. Faytonların tek gidiş bilet ücreti ise yabancı turistler için 10 Euro iken İzmirliler ve yerli turistler için ise 20 TL olarak belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: