İzmirliler Yeni Tren Tasarımı Tercihini Yaptı-İZBAN'ın Satın Alacağı 40 Yeni Tren Setinin Iç Ve Dış Tasarımıiçin Internet Üzerinden Yapılan Ankette "Körfez Yunusu" Adlıtasarım En Çok Oyu Aldı

İZMİR (A.A) - İzmir'de raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN'ın satın alacağı 40 yeni tren setinin iç ve dış tasarımının

İZMİR (A.A) - İzmir'de raylı toplu taşıma hizmeti veren İZBAN'ın satın alacağı 40 yeni tren setinin iç ve dış tasarımının belirlenmesi için internet üzerinden yapılan anket sonucunda "Körfez Yunusu" adlı tasarım en çok oy alarak İzmirlilerin tercihi oldu.

İzmir Banliyö AŞ'den (İZBAN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Hyundai Rotem firması ile alım sözleşmesi imzalanan 40 adet EMU tren setinin iç ve dış tasarımlarının belirlenmesi için internet üzerinden düzenlenen "İzmir Trenini Seçiyor" anketi sona erdi.

Reklam
Reklam

İZBAN'ın kurumsal internet sitesi ve sosyal paylaşım sitelerindeki hesabı üzerinden yürütülen ankete katılan 20 bin 510 İzmirli'nin 7 bin 520'si dış tasarımda "Körfez Yunusu" adlı tasarımı tercih etti.

Halkın beğenisine sunulan diğer dış tasarımlar "Derin Mavi" 7 bin 126, "Yalı Çapkını" ise 5 bin 864 oy aldı.

Yeni setlerin iç tasarımlarında ise beyaz rengin hakim olduğu, ferah bir çalışma olan 3 nolu tasarım 10 bin 641 oyla birinciliği aldı. Diğer iç dizayn örnekleri 1 nolu tasarım 5 bin 355, 2 nolu tasarım ise 3 bin 724 oy aldı.

İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İzmir halkının ankete olan ilgisine teşekkür ederek, "Hedefimiz, bir sinerji yaratarak İzmirli'nin en çok beğendiği tasarımı hayata geçirmekti. Hem resmi sitemiz, hem de sosyal paylaşım sitesi hesabımız üzerinden beklediğimiz ilgili görmemiz bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise yapımı devam eden tren setlerinin teslimatının 18 ay sonra başlayacağını, tüm filonun tesliminin yaklaşık 3 yılda tamamlanacağını belirterek, "Setlerin işletmeye alınmasıyla birlikte İzmir halkına sunduğumuz hizmet düzeyini bir adım daha yukarıya çıkarmış olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: