İzmirlilerin Belediye Isyanı: “10 Dakika Daha Yağmur Yağsa Hepimiz Boğulurduk”

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı tam anlamıyla felç etti. Şiddetli yağmurda onlarca ev...

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı tam anlamıyla felç etti. Şiddetli yağmurda onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, yollar çöktü, araçlar yolda kaldı. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı’ndaki esnafların bir çoğunun işyeri ve deposu sular altında kaldı. Esnaflar, belediyeye isyan ederek, “10 dakika yağmurda bu hale geldik. Demek ki 20 dakika yağsa bütün çarşı hepimiz boğulurduk.” diye konuştu.

Şiddetli yağmur etkisini ilk olarak trafikte gösterdi. Yağmurda birçok araç yolda kaldı, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı esnafı ise yağmurdan büyük zarar gördü. Bir çok işyerini ve deposunu su bastı.

Reklam
Reklam

İşyeri ve deposu sular altında kalan işyeri sahiplerinden Güven Son, “Daha önce de yağmurdan dolayı sıkıntı yaşamıştık ama ilk kez bu kadar zarar gördük.” dedi. Yerel yönetimleri eleştiren Son, “Oy toplamak için kendilerini heba ediyorlar. Yazıklar olsun. Demek ki İzmir’in 10 dakikalık işi varmış. Yağmur, 20 dakika yağsa demek ki biz burada yok olacakmışız. Halimiz perişan, büyük zararımız var. Şaşırdık kaldık. Demek ki şehrin altyapısı sıfır. Böyle bir şey olmaz. Sistem yok, altyapı yok. Yağmur 20 dakika yağsa tüm çarşı burada boğulurduk.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: