İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: -"Atıklar İzmit'te uzun bir süredir ayrıştırılaraktoplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılarak kent veülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor"

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Atıklar İzmit'te uzun bir süredir ayrıştırılarak toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılarak kent ve ülke ekonomisine

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Atıklar İzmit'te uzun bir süredir ayrıştırılarak toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılarak kent ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor" dedi.

Doğan, belediye hizmet binası önünde öğrencilerin atıklardan yaptıkları çeşitli eserlerin yer aldığı serginin açılışında, belediyenin temiz bir çevre için çalıştığını söyledi. Doğan, İzmit Belediyesi'nin kendi bünyesinde ilk çevre koruma ünitesini kuran ve geri dönüşüm çalışmalarıyla ulusal düzeyde diğer belediyelere örnek olan bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Katı atıklar, evsel ve endüstriyel atıklar, yağ atıkları, ve diğer atıkların ayrıştırılarak toplandığını ifade eden Doğan, "Atıklar İzmit'te uzun bir süredir ayrıştırılarak toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılarak kent ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor" diye konuştu.

Bu başarıda en büyük payın okul ve öğrencilerin olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"İzmit yıllarca sanayi kenti olmanın bedelini kirlenen suyu, havası ve toprağıyla ödemek zorunda kaldı. Ama bizler kaybedilen bu değerlerin yeniden geri kazanımı için büyük uğraş veriyoruz. Bu işin en önemli kuralı erken yaşlarda çevre bilincinin kazanılmasıdır. Bugün yine bizim için çok anlamlı bir sergide çocuklarımızın ortaya çıkardıkları birbirinden güzel eserleri görüyoruz. Böylesi organizasyonlar sayesinde ileride çok büyük bir çevreci ordusuna kavuşacağımıza inanıyorum. İzmit Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevrenin ve çevrecinin yanında olacaktır."

Daha sonra Kocaeli TEMA Vakfı'nın iş birliğiyle hazırlanan öğrencilerin atıkları kullanarak yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Reklam
Reklam

Sergiye İbni Sina İlköğretim Okulu, Uğur Mumcu İlköğretim Okulu, Yeni Turan Anaokulu, Afacan Kreş, Özel Minik Eller Anaokulu, Özel Seymen ilköğretim Okulu, Karamürsel Ticaret Meslek Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: