İzmit Belediyesi Çevre Eğitimlerine Başladı

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan çevre eğitimi okulların...

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan çevre eğitimi okulların açılmasıyla tekrar başladı. İzmit’te okullara tek tek gidilerek öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor. 2010 yılında başlatılan uygulama ile şimdiye kadar 33 bin öğrenciye çevre eğitimleri verildiği öğrenildi.

Saraybahçe İlkokulu, Akçakoca İlkokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Ulubatlı Hasan İlkokulunda 1.2. ve 3.sınıfta okuyan 600 öğrenciye verilen eğitimde çevrenin önemi anlatılarak ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık piller ve bitkisel atık yağlar konusunda önemli bilgiler anlatıldı. Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği eğitimi İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Elektronik Haberleşme Teknikeri Beyza Balık ile Kocaeli Üniversitesi Çevre Kulübü öğrencileri verdi. Yetkililer, İzmit’teki geri dönüşüm çalışmalarına en büyük desteği eğitim kurumlarından gördüklerini belirterek, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler. Eğitimler sonunda öğrencilere konuyla ilgili broşürler de dağıtılıyor. İzmit Belediyesi Yetkilileri, eğitimlerin kentteki bütün ilkokul öğrencilerine verileceğini de söylediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: