İzmit Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor

İzmit Belediyesi’nde hizmet içi eğitimleri yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor.İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından...

İzmit Belediyesi’nde hizmet içi eğitimleri yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor.

İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından organize edilen yeni yılın ilk eğitimi masa başında çalışanlarla ilgiliydi. Özel Rometem’de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Hatice Ergüner tarafından verilen eğitime yaklaşık 40 belediye çalışanı katıldı.

Çalışma yaşamında ergonomi konulu eğitim de Dr. Ergüner, toplumda sıkça rastlanılan sırt ve bel ağrılarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Ergüner, masa başında çalışanlarda genellikle, bel, sırt ve ellerde ağrılar olduğunu belirterek, ”Oturduğumuz sandalye ve koltuğun durumu, oturma şeklimiz, bilgisayarın ve klavyenin konumu ağrılara neden olmaktadır. Bazı ağrılar, birkaç saatlik dinlenmeyle geçerken bazıları da haftalar bazen de aylarca sürmektedir. Masa başında çalışanlar 50 dakikada bir birkaç dakika olsun yerlerinden kalkıp kısa yürüyüşler yapmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Ergüner, büro ortamında çalışanların basit egzersiz hareketlerle ağrı ve sızılardan kurtulabileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: