İzmit Belediyesi'nden "Geleceğe Ziyaret" Seminerleri

İzmit Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Geleceğe Ziyaret" konulu meslek bilgilendirme seminerine 250 öğrenci katıldı.

İzmit Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Geleceğe Ziyaret" konulu meslek bilgilendirme seminerine 250 öğrenci katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçe sınırları içerisindeki 28 okulda eğitim gören 11. sınıf öğrencilerine çeşitli meslek uzmanları tarafından verilen seminerin ilki, Mimar Sinan Anadolu Lisesi ve İnkılap Lisesi öğrencilerinin katılımı ile İzmit Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplam 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen seminerde, Restarotör Ceren Öker Cömert, İç Mimar Derya Taşdelen ve Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç meslekleri ve iş imkanları konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden gelen sorulara tüm ayrıntıları ile yanıt veren uzmanlar, meslek tercihi yaparken hem sevebilecekleri hem de iş bulma konusunda avantajlı olan, ihtiyacın olduğu mesleklere yönelmeleri yönünde gençleri uyardılar.

Seminerde öğrencilerle bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Meslek seçiminin önemli bir karar olduğunu ve bu nedenle bu projeyi çok anlamlı ve önemli bulduğunu ifade eden Doğan, "İzmit Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanındayız. Genç-iz birimimiz sadece sizlere özel sayısız proje yürütüyor. 'Eurodesk Projesi' ile Avrupa'ya gitmenizi, Cephanelik Spor Kompleksi ile spor yapmanızı, Speaking Cafe'de İngilizce'nizi geliştirmenizi, Gölkaypark'ta su kayağı öğrenmenizi ve Kefken Sarısu Gençlik Kampı'nda keyifli bir yaz tatili geçirmenizi sağlıyoruz" dedi.

Belediyenin etüt merkezlerinde, mahallelerdeki halı sahalarda, bisiklet yolları ve daha pek çok hizmetle gençlerin yanında olduklarını belirten Doğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Genç dostu bir belediye başkanı olarak sizlere meslek seçimi konusunda ki önerim kararlı olun, çok çalışın ve sabredin. Yaptığınız iş ne olursa olsun en iyisini yapın. Başarı o zaman sizin olacaktır. Her şeyin ötesinde iyi bir insan olmaktan asla vazgeçmeyin."

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında meslek seminerlerinin her Pazartesi ve Çarşamba günleri düzenleneceğinin vurgulandığı açıklamada, İzmit sınırlarında bulunan 28 lisenin 11. Sınıflarında okuyan tüm öğrencilerinin katılımı ile seminerlerin toplam 18 oturumda tamamlanacağı, program sonunda 4 bin 568 öğrenciye meslek tanıtımının yapılacağı bildirildi.

Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi ve İzmit Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi öğrencilerinin katılacağı ikinci seminer Seminerin 16 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: