İzmit Belediyesi'nden Kısa Kısa

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu'nda veliler ve öğretmenlerle biraraya geldi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu'nda veliler ve öğretmenlerle biraraya geldi.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, eğitime her zaman destek verdiklerini belirterek, birinci derece sorumluk alanlarında olmamasına rağmen Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli olarak okulların eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Şehit Polis Volkan Sabaz İlkokulu'nun yeni bir okul olduğunu ancak bazı eksikleri bulunduğuna dikkati çeken Doğan, eksikliklerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Doğan, okulun kısa bir süre sonra eksiksiz hale geleceğini vurgulayarak, "Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. İzmit Belediyesi olarak çok amaçlı bir salon yapacağız, öğretmenlerimizin ihtiyacı olacak bazı malzemeleri temin edeceğiz ve okulumuz bahçesine bahçe satrancı yapacağız. Kütüphane ve satranç odaları temin edilirse araç gereçleri belediye olarak karşılamaya hazırız" diye konuştu.

İlkokul müdürü Necmettin Türkmen ise okulun yeni binada eğitim ve öğretim dönemine başladığını hatırlatarak, çocuklara daha modern ve teknolojik yeniliklerle eğitim verme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Velilerle kenetlenerek okulun fiziki şartlarındaki eksiklikleri tamamlamak için uğraştıklarını anlatan Türkmen, çok iyi ve azimli bir öğretmen kadroları bulunduğunu bildirdi.

-Geri dönüşüm çalışmaları-

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, her ay 500 ton ambalaj atığı topladıklarını bildirdi.

Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını belirterek, geri dönüşüm çalışmalarını Türkiye'de ilk başlatan ve önemli adımlar atan belediyelerin başında geldiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde ülkenin kıt olan kaynaklarını tekrar ekonomiye kazandırdıklarını kaydeden Açıkgöz, şunları belirtti:

"İzmit'te ayda ortalama 500 ton ambalaj atığı topluyoruz. Bu da her ay 8 bin 500 yetişmiş ağacın kurtarılması demektir. Kentin dört bir yanına bin 400 geri dönüşüm konteyneri yerleştirdik. Başta öğrenciler olmak üzere toplumun her kesiminden büyük destek görüyoruz. Hedefimiz, ayda 700 ton ambalaj atığı toplayarak bunu ekonomiye geri kazandırmaktır."

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz