İzmit Belediyesi'nden Türkiye'de İlk

İzmit Belediyesi sınırları içinde bulunan binalar için alınan ruhsatlarda 1 Ekim'den itibaren yağ tutucu olma...

İzmit Belediyesi sınırları içinde bulunan binalar için alınan ruhsatlarda 1 Ekim'den itibaren yağ tutucu olma özelliği aranacak. Türkiye'de ilk olan proje sayesinde atık yağlar ayrı bir yerde toplanarak belediye tarafından biodizele dönüştürülecek.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Nevzat Doğan, proje sayesinde bir taşla 3 değil 5 kuş vuracaklarını belirterek hem ekonomiye, hem çevreye hem de insan sağlığına büyük katkı sağlayacaklarının altını çizdi. Belediye olarak çevreye büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Doğan, 1 Ekim'den itibaren 3 daireden fazla binaların ruhsatlarına fiyatı 250 ile 500 TL arasında değişen yağ tutucuların takılmasının zorunlu hale getirileceğini belirtti. Mutfak lavabosunun ayrı bir hattan bağlanarak atıkların yağ tutucudan geçirdikten sonra kanalizasyona bağlanacağı öğrenilirken bu atıklar belediye tarafından belirli periyotlarda toplanarak biodizele dönüştürülecek. Vatandaşlar atık suları isterlerse bahçe sulamasında kullanabilecek. Türkiye'de ilk uygulacak projeyle ilgili bilgi veren Başkan doğan şöyle konuştu: "06.03.2012 tarihli ve 28 sayılı meclis kararı ile bitkisel atık yağların çevreye olan zararlarını en aza indirgemek için binalarda yağ tutucu şartı arayacağız. İskan aşamasında yağ tutucunun çalışır halde bağlanmış olma şartı aranacak. Ciddi tadilat gerektirdiği için mevcut binalarda uygulamayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: