İzmit Belediyesi'Nin Elektromanyetik Kirlilik Ve Toplumsal Kaygılar Eğitimi Sürüyor

İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle okullarda yürütülen elektromanyetik kirlilik ve toplumsal kaygılar konulu eğitim...

İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle okullarda yürütülen elektromanyetik kirlilik ve toplumsal kaygılar konulu eğitim çalışması devam ediyor.

Belediye'nin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından organize edilen eğitimin sonuncusu Körfez Fen Lisesi'nde yapıldı. "Elektromanyetik Kirlilik ve Toplumsal Kaygılar" konulu eğitimi Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sarp Ertürk verdi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimde Prof. Dr. Ertürk, elektromanyetik dalgaların insan sağlığına etkileri ve cep telefonu kullanımı, elektronik cihazların kullanılmasında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Sinevizyon eşliğindeki eğitimde konuşan Sarp Ertürk, Türk milletinin cep telefonunu kullanmayı çok sevdiğini belirterek, " Yapılan araştırmaya göre ülkemizdeki cep telefon kullanıcı sayısı 65 milyondur. Dünyada ise cep telefonunu kullananların sayısı 4 milyarı bulmaktadır. Geçtiğimiz yıl yapılan son araştırmada Avrupa'da cep telefonuyla en çok konuşan 3.ülke Türkiye'dir. Ayrıca kazandığımız her 100 liranın 23 lirasını bilişim araçlarına harcıyoruz" dedi. Cep telefonlarıyla sağlıklı görüşmenin ancak baz istasyonlarıyla mümkün olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Sarp Ertürk, "Baz istasyon sayısı ne kadar çok olursa radyasyon etkisi o kadar az olur. Baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik dalgalardan fazla endişelenmeyelim. Çünkü, evimizde kullandığım araçların yaydığı manyetik dalga baz istasyonlarınkinden daha fazladır. Elektrikli battaniyeler, mikro dalga fırınlar, su ısıtıcıları, ütü ve saç kurutma makinesinin elektrik alan şiddeti yüksek olduğundan bu cihazları sürekli kullanmamalıyız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ertürk, elektromanyetik dalgaların insan sağlığına etkileri konusunda bilimsel çalışmalar yapıldığını fakat henüz insan sağlığına zararları konusunda kesin bilimsel bilgi bulunmadığını da ifade ederek, "Bu konuda şüpheci davranarak temkinli olmakta fayda vardır. Cep telefonu ile konuşma esnasında vücut ısısı ciddi oranda artmakta ve ışıl etkiler devreye girmektedir. Bu sebeple mümkün olduğunca kısa konuşma yapmakta, kulaklık kullanımını alışkanlık haline getirmek veya kısa mesaj kullanmak faydalı olacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: