İzmit Körfezi Balıklandırılacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi kapsamında, İzmit Körfezi'nde yaşayan mevcut balık türlerinin popülasyonu arttırılacak. 

"Raporun oluşturulması 3 ay sürecek" Önem, İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi'nin yürütülmesine "yol haritası" niteliğinde bir fizibilite raporu oluşturmak için Çalıştay düzenlediklerine dikkati çekerek, "Çalıştay'da körfezle ilgili bugüne kadar yapılmış olan çalışmaların hepsini bir araya getirdik. Bizim fizibilite raporumuzun oluşturulması 3 ay sürecek. En son İSU tarafından 2011'de yapılan çalışmaya göre, İzmit Körfezi'nde 30'un üzerinde balık ve 70'in üzerinde de canlı türü yaşıyor. Projedeki amacımız, sanayileşme ve kentleşme nedeniyle İzmit Körfezi'nde azalmış olan mevcut türleri zenginleştirmek. Bu türlerin hangileri olacağı fizibilite raporu hazırlandıktan sonra netleşecek" diye konuştu. Projenin danışmanlığını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Güllü ise proje kapsamında İzmit Körfezi'yle ilgili güncel bir veritabanı oluşturmak istediklerini belirtti. Japonya'da ekonomik amaçlı olarak çok büyük denizel balıklandırma yapılabildiğine işaret eden Güllü, "Bizim bu yapacağımız çalışma Türkiye'de ilk olacağı için model teşkil edecek. Şu andaki sadece bir model çalışması. Eğer bu model çalışmada olumlu sonuçlar alabilirsek, ekonomik çıktı konusunda da daha sağlıklı veriler aktarabiliriz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: