İzmit Protestan Kilisesi Çalışanlarına Saldırı Hazırlığı Iddiası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit Protestan Kilisesi'nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 11...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit Protestan Kilisesi'nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbari çalışma sonucu, İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde faaliyet gösteren İzmit Protestan Kilisesi’nin Türk asıllı görevlisi E.K. hakkında bilgi toplayan bir grubu takibe aldı. Grup elemanlarının, kilise görevlisinin geliş-gidiş saatlerini, nerede oturduğunu ve hakkındaki diğer bilgileri topladığı belirlendi. Gruptaki bir kişinin de Hristiyan gibi kiliseye gidip ayinlere katıldığı tespit edildi. Ekipler, çalışmalarını tamamladıktan sonra şüphelileri yakalamak üzere harekete geçti. Kocaeli ve farklı illerden 11 şüpheli gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

5 YIL ÖNCE OLMUŞTU

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın 2007 yılında, Kocaeli, İstanbul, Trabzon, Yalova ve Adapazarı'nda ortak düzenlediği ‘Arka Sokaklar’ operasyonunda 28 kişi gözaltına alınmıştı. Çete üyelerinin İzmit Protestan Kilisesi Papazı Wolfgang Hade'e suikast hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülmüştü. Organize suç örgütü kurmak, adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs, adam kaldırma, tehdit, darp iddialarıyla gözaltına alınan 28 şüpheliden 23’ü tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: