İzmit'e Modern Arşiv Açıldı

Bekirpaşa Mevlana Kültür Merkezi’nin ikinci katında bulunan Bilgi ve Belge Merkezi törenle hizmete açıldı. İzmit...

Bekirpaşa Mevlana Kültür Merkezi’nin ikinci katında bulunan Bilgi ve Belge Merkezi törenle hizmete açıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, İzmit Belediyesi Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Bir yıllık çalışmanın ardından tamamlanıp hizmete açılan Bilgi ve Belge Merkezinde kurulan sistemle 1960 yılından bu yana resmi evrakların dijital ortama aktarıldığını açıklayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 211 bin dosya ile 4 milyon 105 bin 903 adet evrakın elektronik ortama geçirildiğini, birkaç saniye içinde bilgi ve belgeye ulaşıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

“TS 13298 Elektronik Belge Yönetimi standartlarına uygun olarak çağın son teknolojisinin kullanıldığı arşiv yangın, deprem, su baskını gibi doğal afetlerden etkilenmeyecek” diyen Başkan Doğan “istenen bir bilgiye birkaç saniye içinde ulaşılmayı sağlayan arşiv tasnif edilişi ve EBYS standartlarına göre elektronik ortama aktarılan Türkiye’nin tek projesi olma özelliğini taşıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın esnaf ve vatandaşlarla olan diyaloğunu görünce çok memnun olduğunu belirterek, Doğan’ın İzmit’e yaptığı hizmetlerle 21. yüzyılın gereklerini yerine getirdiğini söyledi. Soylu, “Belediye Başkanımız başta olmak üzere Bilgi ve Belge Merkezi’nin yapılmasında katkısı olanları kutluyorum. Bu hizmetten dolayı onlarca yıl sonra millet olarak şükrü duyulacak bir iş yapılmış” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz