İzmit'te Okul Inşaatlarında Inceleme

KOCAELİ (AA) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, İzmit'te devam eden okul inşaatlarını gezdi. 

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, İzmit'te devam eden okul inşaatlarını gezdi. Işık, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 140-150 yıllık modern eğitim tarihinde Kocaeli'ye 6 bin 500 derslik yapıldığını, kendilerinin ise bu sayıya 10 yılda ulaştığını söyledi. Şehit Volkan Sabaz ve Tavşantepe Hacı Bektaş Veli okullarını açtıklarını belirten Işık, "Mimar Sinan ve İbn-i Sina okullarımızın yeni binalarıyla bölgede ciddi rahatlama sağlanacak. Sadece İzmit’te 6 okul inşaatımız devam ediyor" şeklinde konuştu. "AK Parti iktidarından önce bizim bir ilçede yaptığımız okulu ancak Kocaeli genelinde yapabiliyorlardı" diyen Işık, "Onların da temeli atılır, Ankara’dan para gelmesi beklenirdi. Şimdi paramız var, müteahhitlerin çalışmasını ve işleri hızlı bitirmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı. Işık, Yahya Kaptan Spor Salonu'nu hizmete açtıklarını belirterek, şunları söyledi: "Kız meslek lisemizin ek binasını tamamladık. 23 Nisan İlköğretim Okulu ek binasının da inşaatına başladık. Yakında bu bölgede işitme engelliler okulumuzun da ihalesini yapıp inşaatına başlayacağız. Yahya Kaptan Mahallemize hayırlı olsun. İşitme engelliler okulunun dışında Tavşantepe Endüstri Meslek Lisesi ve BİLSEM okulumuzla ilgili ihale hazırlıkları son aşamaya geldi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: