İzmit'te Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sömestr Festivali

İzmit'te, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sömestr Festivali düzenlendi.

İzmit'te, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sömestr Festivali düzenlendi.

Perşembe Pazarı Alanı'nda gerçekleştirilen festival, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin akademisyenleri tarafından lise öğrencilerine meslek bilgilendirme danışmanlığı verilmesiyle başladı.

Üniversiteyi tanıtıcı kitapçık ve broşürlerin de dağıtıldığı etkinlikte, öğrenciler şut becerisi, langırt ve play station gibi aktivitelerin yanı sıra karaoke, dans ve stand-up gösterileriyle eğlendi.

Festival, Yeni Yüzyıl Üniversitesi müzik kulübü gurubu öğrencileri ve Gripin Grubu'nun konseriyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ekrem Çalkılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, festival kapsamında Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Bursa ve son olarak İzmit'te etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Üniversitenin tanıtımı için Türkiye'yi dolaştıklarını ifade eden Çalkılıç, "Sömestr festivalinde her şehirde ayrı etkinlikler yapıyoruz. Amacımız bu sene gerçekleştireceğimiz büyük atılımla üniversitemizi herkese duyurmak. Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı çok büyük bir bütçeyi öğrencilerimizin eğitimine ayırdı. Bu sayede okulumuza kayıt olmak isteyen öğrencilerin yüzde 50'sini burs vermek istiyoruz. Türkiye'nin eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Şengül Oymak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz