İzmit'teki Hurda Araçlar Toplanıyor

İzmit Belediyesince ilçedeki hurda araçlar toplanıyor.

İzmit Belediyesince ilçedeki hurda araçlar toplanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hurda araçların görsel kirliliğin yanında insan sağlığına da olumsuz etki yaptığı belirtilerek, şu ana kadar kentin değişik noktalarından 200'den fazla hurda aracın Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince toplandığı kaydedildi.

Ekiplerce son olarak Yenişehir, Sanayi ve Kuruçeşme mahallelerinden terk edilmiş halde bulunan 11 hurda aracın daha alınarak toplama merkezine götürüldüğü ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Ekiplerin toplamakla bitiremedikleri hurda araçların bulundukları bölgelerde fare, sinek gibi haşerelerin çoğalmasına sebep olduğu, yanma ve patlama riskleri bulunuyor. Ayrıca kaldırıma ve kamu arazilerine bırakılan bu araçların hem trafiği olumsuz yönde etkilediği, hem de görüntü kirliliği oluşturuyor."

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: