İzmit'ten Kısa Kısa

İzmit Belediyesi'nin Ocak ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

İzmit Belediyesi'nin Ocak ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın başkanlığında, AK Pati ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı meclis toplantısında ihtisas ve denetim komisyonu seçimleri yapıldı.

Yapılan açık oylamada, Kültür-Turizm ve Sanat Komisyonu'na Erkan Aksoy, Mehmet Demirtaş, Adnan Uysal, Şahsuvar Marul, İbrahim Kılıç, Türlü İşler Komisyonu'na Emine Okanalp, Ali Yılmaz, Erkan Aksoy, Gülümser Ayhan, Günay Atun, Plan ve Bütçe Komisyonu'na Hasan Kırlı, İsmail Gündaş, Zafer Yılmaz, Cengiz Özcan, Fikret Gökmen, Sosyal Hizmetler Komisyonu'na Fahri Meydan, Mahmut Öztürk, İbrahim Bulut, Cengiz Çakar, Muzaffer Gürfidan, Eğitim ve Gençlik Komisyonu'na İbrahim Elgin, Emine Okanalp, Ali Yılmaz, Gülümser Ayhan, Haspi Kösemen, Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Muammer Biner, Olcay Sanal, Kani Baştürk, Elif Bülbül, Faik Çelik, İmar Komisyonu-na Zekeriya Özak, İsmail Gün, İsmail Canıgeniş, İsmail Sağıroğlu ve Şaban Sarıgülle seçildi.

Reklam
Reklam

Komisyon seçimlerinin ardından İzmit Belediyesi'nin 2012 yılındaki gelir ve giderlerini denetlemek üzere görev yapacak olan denetim komisyonunun seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimlerde AK Partili meclis üyesi Hasan Kırlı, Mahmut Öztürk, İsmail Gündaş, CHP'den ise Fikret Gökmen ile Günay Atun denetim komisyonuna seçildi.

İzmit Belediye Meclisi, 5 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere sona erdi.

-Sokak hayvanlarını zabıta doyuruyor

Ağır geçen kış şartları nedeniyle açlıkla karşı karşıya gelen sokak hayvanlarına zabıta ekipleri müdahale ediyor.

Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşayan kedi ve köpeklerin karnını zabıta ekipleri doyuruyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, sadece insanlara yönelik çalışma yapmadıklarını belirterek, "Kar nedeniyle başta köpekler ve kediler olmak üzere sokakta yaşayan hayvanlar açlık tehlikesiyle karşılaşıyor. Zabıta olarak hayvanların açlıktan ölmesine yüreğimiz el vermedi. Bu yüzden de onlara yemek artığı, ekmek, kuru mama, süt vererek hayatta kalmalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-Zabıtadan keyfi uygulamaya son

İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, Hacı Hızır Mahallesi Hacı Hasan Çeşme Sokak'ta vatandaşların, kamuya ait alanlara koyduğu 37 adet demir bariyer, zabıta ekipleri tarafından kesildi.

Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, vatandaşların kamuya ait alanları çiçeklik ve demir bariyer koyarak işgal etmeye haklarının olmadığını belirterek "halkımızın rahat ve huzurlu bir kentte yaşaması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bazı vatandaşların keyfi uygulamaları ciddi olumsuzluklara yol açıyordu. Yollar tüm İzmit halkının ortak kullanım alanlarıdır. Kimse bu yerleri kendi mülkiyetindeymiş gibi kullanamaz. Keyfi uygulama yapanlar önce uyarılıyor, olumsuzluk devam ederse, haklarında yasal işlem yapılıyor" dedi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: