İzne gelen asker serinlemek için girdiği gölette boğuldu

Acemi eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine izinli gelen er Emrullah Yüksel (20),...

Acemi eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine izinli gelen er Emrullah Yüksel (20), serinlemek üzere girdiği gölette boğuldu.
1991/2 tertip olarak silah altında bulunan Tuzla Tank Taburu Komutanlığı'nda görevli Emrullah Yüksel, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İbrahim Güleç ile ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kuşu beldesindeki 20 yıllık sulama göletine girdi.
Bir süre sonra göletin yaklaşık 5 metre derinliğindeki bölümünde çırpınmaya başlayan Yüksel, arkadaşından yardım istedi. Yüksel'i kurtarmaya çalışan Güleç, batağa saplanmaya başladığını fark edince göletten çıkarak durumu belde sakinlerine bildirdi. Kütahya'dan çağırılan balık adamların sabahın ilk ışıklarında yaptıkları çalışmalar neticesinde Yüksel'in cesedine ulaşıldı. Yüksel'in cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere jandarma tarafından Simav Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
Emrullah Yüksel'in geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda tankçı sınıfında acemi eğitimini tamamladığı bildirildi. Bu süreçte dalgıçlık eğitimi ve sertifikası aldığı öğrenilen gencin yarın Ağrı'daki usta birliğine teslim olacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz