İznik Genel kurula damgasını vurdu

Ulusal Gençlik Parlamentosu 9. Olağan genel kurulu için 64 il, 43 Gençlik Meçlisi,44 Gençlik Alanında Faaliyet Gösteren Sivil Toplun Kuruluşu.

Ulusal Gençlik Parlamentosu 9. Olağan genel kurulu için 64 il, 43 Gençlik Meçlisi,44 Gençlik Alanında Faaliyet Gösteren Sivil Toplun Kuruluşu,42 Öğrenci Topluluğu, toplam 129 Üye Kuruluş 245 Delege ile birlikte Ankara’da 4 gün süren programda buluştu.

Ulusal Gençlik Parlamentosu Genel kurulana İznik Gençlik Meclisi Koordinatörü Mehmet Yılmaz ile İznik Gençlik Meclisi Kolaylaştırıcısı Eşref Aydın katıldı.

Tanışma ve Toplantı Bilgilendirmesi oturumu ile başlayan genel kurul kapsamında; “Dünden Bugüne Ulusal Gençlik Parlamentosu” , “Gençlik ve Yeni Kariyer İmkanları” , “Finansal Bilinç” , “Finansal Bilincin Önemi ve Paramı Yönetebiliyorum Projesi” , “ Sürdürülebilir Kalkınmayı Desteklemede Finansal Okuryazarlğın Rolü” , “Finansal Bilinçlenme-Birikim” , “ Kamuda Gençlik Harcamalarının İzlenmesi – Kamu Harcamalarının İzlenmesi Platformu” başlıklı sunum ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca “Gençlik İçin Yerel/Ulusal Bütçeleme Deneyimi” atölye çalışması yapıldı. Şehirler bazında gruplara ayrılan katılımcılar bu atölyede kentleriyle ilgili Hizmet Önceliklerini Belirleme Formunu doldurarak ellerindeki simgesel bütçeyi kent ihtiyaçları bazında dağıttı. İller genelinde çıkan sonuçlara göre en fazla yatırımın eğitim ve istihdam alanına yapıldığı gözlendi. Yapılan bir diğer atölye çalışmasında ise; gruplara ayrılan katılımcılarla Ulusal Gençlik Parlamentosu önümüzdeki dönemde neler yapabilir, e-mail grubu ve sosyal medya nasıl daha etkin kullanılabilir konusunda fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca kurumlar bazında katılımcılar kurumlarının çalışmaları hakkında tanıtıcı bir gazete hazırladı ve ardından Ulusal Gençlik Parlamentosundan beklentiler, yerelde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri belirtildi.

İZNİK GENEL KURULA DAMGASINI VURDU

Ankara’da 4 gün boyunca devam eden genel kurula İznik Gençlik Meclisi verdiği hediyeler ile damga vurdu. İznik Belediye Başkanlığı ve İznikli Zeytin- Zeytinyağı firmasından temin edilen Çini ve Zeytinleri Genel Kurula katılan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Karadeniz Bölge Temsilcisi Kerem Tüfekçi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Temsilcisi Kürşat Tuna, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Ege Bölge Temsilcisi Zafer Bintepe, Visa Europe Kurumsal Iletisim Müdürü idil Dorsan, UNDP ( Birleşmiş milletler Kalkınma Programı ) Program Uzmanı ve Danışmanı Murat Gürsoy, VISA KSS ve İtibar Yöneticisi Alev Saman, Ulusal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Başak Saral’a takdim ettiler.

Reklam
Reklam

64 İLE İZNİK TANITILDI

Finansal bilinç temalı genel kurulda 4 gün boyunca çeşitli atölye çalışmaları ve finansal bilinç konusunda paneller gerçekleştirildi. Açılan İznik tanıtım Stant ile İznik’i 64 ilden gelen 254 delegeye tanıtan İznikli gençler bir de TBMM'ye giderek MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Ak Parti Genel Merkezine giderek Halkla İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Ak Parti Milletvekili Salih Kapusuz ile görüştü. TBMM deki görüşmelerin ardından Ulusal Gençlik Parlamentosu delegeleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahı Anıtkabirde ziyaret ederek, yapılan tören ile mozoleye çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

İznik Gençlik Meclisi Koordinatörü Mehmet Yılmaz, " Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun genel kuruluna katılarak hem İznik’i temsil ediyor hem de onlarca ilden gelen yüzlerce gence İznik’i tanıtıp dikkatlerini çekiyoruz. İznik’in tanıtım faaliyetlerine biz gençler olarak katkı sağlamaktan büyük onur duyuyoruz. Genel Kurul katılmamızda bize destek veren başta Belediye Başkanımız Kadri Eryılmaz’a ve İznikli Zeytin Zeytin Yağı firma sahibi Kağan Mehmet Usta’ya İznik tanıtımımızda katkılarından dolayı tüm İznikli gençler adına teşekkür ederim. İznik'i tüm katıldığımız Platformlarda tanıtmaya devam edeceğiz... '' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: