İznik Gölünde av yasağı başladı

İznik Gölü’nde ’gümüş balığı’ dışında avlanma yasağı başladı.

İznik Gölü’nde ’gümüş balığı’ dışında avlanma yasağı başladı. Orhangazi ve İznik’teki balıkçılar hem yasak konusunda hem de gölün korunması ile ilgili Orhangazi’de düzenlenen seminerde bilgilendirildi.

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi’nce düzenlenen seminerde konuşan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, tarımsal sulama ve milli ekonomiye büyük katkısı olan İznik Gölü’nün korunmasının herkesin görevi olduğunu belirtti. Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Zelkif Bektaş’da göldeki kirliliği seminerde gözler önüne seren fotoğrafları göstererek, göle karışan her türlü atıklara karşı mücadele verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

15 HAZİRAN’A KADAR YASAK

Jandarma Asayiş Bot ekibinin komutanı Jandarma Kıdemli Çavuş Derviş Doğan da av yasağı konusunda balıkçıları bilgilendirdi. Sazan (sarı balık) ve tatlı su kefalinin (ak balık) 15 Mart-15 Haziran arasında avlanamayacağını belirten Doğan kerevitin de 1 Kasım-30 Haziran arasında avlanmasının yasak olduğuna dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: