İznik Gölü'nde kaybolan gençler hala bulunamadı

BURSA (İHA) - Balık tutmak için botla açıldıkları İznik Gölü'nde kaybolan gençlerin cesedi hala bulunamadı.

Geçen perşembe günü süpermarketten balık tutmak için aldıkları botla açıldıkları gölde lodos sebebiyle gözden kaybolan Nevzat Can (25) ve Aydın Çil'in (23) aranmasına bugün de devam edildi. Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekiplerinin ve Jandarma Bot Komutanlığı'nın beş günden buyana yaptıkları arama çalışmalarına Yalova Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı balık adamlardan oluşan 4 kişilik ekip de takviye olarak katıldı. Can ve Çil'in cesedi beş günden beri bulunamazken,kayıp gençlerin aileleri umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Polis ve sivil savunmadan oluşan balık adam ekibi yarın sabah saatlerinde tekrar arama çalışmaları başlatacak.

Reklam
Reklam

Kayıp gençlerin İznik Gölü'ne girdikleri botun aynısını olay yerine getiren aileler, botu şişirerek İznik sahil kıyısında bulunan köy ve kasaba halkına seslendi. Gözü yaşlı aileler, çocuklarının bindiği botun aynısını göstererek, buralarda yaşayan vatandaşların bu botu ya da küreklerini görmeleri halinde insaniyet namına jandarmaya bildirmelerini istedi.

Öte yandan polis de, çevre sakinlerinin ifadesi doğrultusunda kayıp gençlerin akıbetini araştırıyor. Gençlerin bindiği botun bulunamaması ise kafaları karıştırıyor.